De Accordeon

De accordeon werd ontwikkeld in Europa in de 19e eeuw en verspreidde zich in die tijd snel over de hele wereld; door haar ongekende mogelijkheden vooral in de volksmuziek. Nu doet de accordeon ons meteen denken aan Nederlandse smartlappen, muziek uit Parijs of de Balkan. Maar de klankmogelijkheden worden ook steeds meer ontdekt door de ’serieuze’ klassieke muziek. In het conservatorium te Den Haag is zelfs sinds september een accordeon klas.

Luister hier naar twee delen (deel 1 en 3) uit Frans Kerkhofs ‘Vlechtwerk’ voor 6 accordeons. Gespeeld door de acoordeonklas van het KC te Den Haag. Elisa van Kesteren, Yvo Staudt, Manon Raman, Aldert Prast, Sofie de Klerk en Tara Diepeveen, accordeon. Opname: 29 oktober 2010 in het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

en hier naar  Berio’s ‘Sequenza XIII voor accordeon’:
http://www.youtube.com/watch?v=HLJC-rMe0LI

Tags:

Reageer