Componiste Kaja Draksler

Afgelopen week werd in Amsterdam het Composers’ festival gehouden, een initiatief van het Conservatorium van Amsterdam.  In het vierdaagse festival werden de belangrijkste nieuwe werken gespeeld van de afstuderende jonge componisten.

Zo ook van de 25 jarige componiste Kaja Draksler. Kaja komt uit Slovenië, maar woont in Nederland. En dit multitalent is niet echt in een hokje te stoppen. Ze is namelijk, naast klassiek componist, ook jazz pianist. In 2009 studeerde ze – met onderscheiding – af aan het Prins Claus Conservatorium in Den Haag en ze won de prestigieuze Deloitte Jazz Award, een belangrijke Nederlandse aanmoedigingsprijs voor jonge jazzmusici. Luister hier, als klassiek componist dus, in het kader van haar afstuderen naar ‘All around me’, gespeeld door het Looptail New Music Sextet

Kaja Draksler – ‘All Around me’

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Kijk en luister hieronder naar film van Kaja als componist en jazzpianist, in haar ensemble, het Kaja Draksler Acropolis Quintet. In mei 2012 in de Blue Note zaal in het Conservatorium van Amsterdam.

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.